samovar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SAMOVAR m.

  • Enë e veçantë prej metali për të zier ujë, zakonisht për çaj, me lëfyt dhe me një gyp të gjatë në mes, i cili mbushet me prush. Samovari i çajit. Vuri samovarin.