salamandër

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SALAMANDËR f. zool.

  • Kafshë e vogël, që jeton në ujë dhe në tokë, e ngjashme me hardhucën, me bisht dhe me lëkurë të zezë ose me njolla të verdha; pikëlore. Salamandër e zezë. Bishti i salamandrës.