saksofon

Nga Wiktionary

SAKSOFON m. muz.

  • Vegël fryme prej tunxhi në trajtën e një gypi të lakuar që vjen duke u zgjeruar në grykë, me çelësa dhe me një kallam si të klarinetës në pipth. Pjesë për saksofon. Zëri i saksofonit. I bie saksofonit. Luan në saksofon.