safir

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SAFIR m. min.

  • Gur i çmuar me ngjyrë të kaltër ose të gjelbër, që është i tejdukshëm dhe gjendet në natyrë si mineral. Gur safiri. Shkëlqim safiri. Vathë safiri. E zbukuroi me safirë.