Jump to content

sadist

Nga Wiktionary

SADIST m.

  • 1. mjek. Ai që vuan nga sadizmi.
  • 2. Ai që ndien kënaqësi kur u shkakton mundime dhe vuajtje të mëdha të tjerëve; kriminel i pamëshirshëm, njeri mizor. Sadistët fashistë. Bandat e sadistëve.

SADIST mb.

  • 1. mjek. Që ka të bëjë me sadizmin ose me të sëmurin nga sadizmi.
  • 2. Që është veti e njeriut mizor, i cili ndien kënaqësi nga vuajtjet e mundimet e të tjerëve; prej sadisti, i egër, mizor. Akte (veprime) sadiste. Banditë sadistë.