rund

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RUND m.

  • 1. sport. Një nga pjesët prej tri minutash, në të cilat ndahet një ndeshje boksi. Rundi i parë (i fundit). Fillimi dhe mbarimi i rundeve.
  • 2. fig. Një nga takimet e dy palëve në bisedimet që zgjatin për shumë kohë. Rund bisedimesh. Filloi një rund i ri.