rrushkuqe

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RRUSHKUQE f. bot.

  • 1. Shkurre e vogël e ngjashme me gjineshtrën, që ka gjethe të lëkurta, të shkëlqyera, përherë të blerta e me majë, lule të vogla të verdheme dhe që bën kokrra të vogla të kuqe.
  • 2. Lulja e kuqe e lofatës, e mbledhur në vile. Lëshon rrushkuqe. Mbushet me rrushkuqe. I ka fëmijët si rrushkuqe i ka fëmijët të shëndetshëm e me faqe të kuqe.