rrushkull

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RRUSHKULL m. bot.

  • Shkurre e viseve mesdhetare, me kërcell shumë të degëzuar e me lëng të hidhur, me gjethe të vogla si luspa, përherë të blerta e me majë të mprehtë si gjemb, që bën kokrra të kuqe, të cilat piqen në dimër dhe hahen; therpelë. Kokrra rrushkulli. Ha si dhitë në rrushkull ha si i zijosur.
  • U bë rrushkull u varfërua shumë.