rrugor

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RRUGOR mb.

  • 1. Që u përket rrugëve, që ka të bëjë me rrugët, i rrugëve; që bëhet në rrugë. Rrjeti rrugor. Qarkullimi rrugor. Shenjat rrugore. Punime rrugore. Nyjë rrugore.
  • 2. Që merret me ndreqjen dhe me mirëmbajtjen e rrugëve. Punëtor rrugor. Ndërmarrja rrugore.
  • 3. Që kujdeset për qarkullimin në rrugë, që ndjek zbatimin e rregullave të qarkullimit në rrugë. Policia rrugore. Kontrolli rrugor.