rrufkë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RRUFKË f.

  • 1. Vezë e zier pakëz, vezë surbull. Piu një rrufkë.
  • 2. vet. gjell. Petulla të bëra me miell, me qumësht e me vezë dhe të skuqura me shumë vaj, që përvëlohen në sherbet. Bëjnë rrufka. Përvëlojnë rrufkat në sherbet.
  • 3. fig. Grua e shëndoshë, e bëshme.
  • 4. Përd. mb. sipas kuptimit 1 të emrit. Vezë rrufkë.

RRUFSH mb.

  • I dredhur (për flokët), kaçurrel.

RRUFSHAK mb.

  • Flokëdredhur, flokëkaçurrel.