rroposet

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RROPOSET vetv.

  • 1. Shembet përdhe, rrafshohet me tokën a futet në dhe (për diçka të ngritur a të ndërtuar). Rroposet ndërtesa (muri). Rroposet toka. Rroposen malet.
  • 2. fig. Rrëzohet, shembet, përmbyset. U rroposën mbretëritë. Po rroposet qielli po bie shi i madh, sa duket sikur përmbyset qielli.