rrobull

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RROBULL m. bot.

  • Dru halor i pyjeve malore, i ngjashëm me pishën e zezë, me trung të trashë, me degë të drejta e me pak gjethe në majë dhe me lëndë të fortë e të epshme, e cila përdoret për fuçi, për bucela, për ndërtim etj.; pishë mali. Rrobull i kuq. Rrobull i bardhë molikë. Druri i rrobullit. Boçet e rrobullit. Pyll rrobulli.