rrjepur

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RRJEPUR mb.

  • 1. Që i është hequr lëkura (për një kafshë a dru). Dash i rrjepur. Dru (trung) i rrjepur.
  • 2. Që i janë hequr ose që i kanë rënë puplat; i shpupluar. Shpend i rrjepur. Pulë e rrjepur.
  • 3. Që ka mbetur pa bimësi, i zhveshur, pa pyje e pa bimë. Tokë e rrjepur. Mal i rrjepur.
  • 4. Që i ka rënë cipa a lëkura vende-vende, që është bërë leskra-leskra; që është ngrënë nga përdorimi. Fytyrë e rrjepur. Duar të rrjepura. Mur i rrjepur. Jakë e rrjepur.
  • 5. fig. Që është lodhur e këputur nga një punë e madhe dhe e mundimshme, i rraskapitur.