rrillë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RRILLË f. bot.

  • 1. Bimë barishtore me gjethe të imëta e me lule të verdha, që bën kokrra të vogla e të rrumbullakëta dhe që lëshon një lëng helmues.
  • 2. përd. mb. Që e ka kokrrën shumë të vogël, kokërrvogël. Mollë rrillë. Groshë rrillë.