rrezatohet

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RREZATOHET vetv.

  • 1. Përhapet, shpërndahet në trajtë rrezesh nga një burim ose nga një trup (për energjinë në trajtë rrezesh). Rrezatohet energjia. Rrezatohen valët. Rrezatohet në hapësirë.
  • 2. fig. Përhapet në drejtime të ndryshme një dukuri ose një ndikim nga një qendër; shpërndahet nga një qendër dhe ndikon mbi të tjerët rreth e rrotull. Rrezatohet ideologjia (norma gjuhësore). Rrezatohet një nxitje. psikol. Rrezatohet puna në të gjithë organizatën. Rrezatohet qëndrimi tek të tjerët.
  • 3. Pës. e RREZATOJ 4,5.