rrethsjellje

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RRETHSJELLJE f.

  • 1. astr. Sjellja e një trupi qiellor a e një sateliti në hapësirë rreth një planeti duke u kthyer përsëri në pikën e nisjes. Rrethsjellja përqark Marsit. Yjet dhe satelitët në rrethsjelljen e tyre lëvizin nga e djathta në të majtë.
  • 2. Rrotullimi i diçkaje, i cili mbaron aty ku fillon pika e nisjes, rrethqarkullim. Rrethsjellja e gjakut.