rrethe

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RRETHE f.

  • 1. Ograjë e rrethuar me mur të thatë. Rrethet e fshatit. E shtie bagëtinë në rrethe.
  • 2. Pjesë e dalë dhe me parmakë rreth katit të dytë të një shtëpie; çardak.

RRETHE f. vet.

  • 1. Opinga prej lëkure poshtë e të thurura me gjalmë nga sipër.
  • 2. Këpucë të përdorura shumë, sa janë grisur.