rrëshqitshëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RRËSHQITSHËM mb.

  • 1. Që ka sipërfaqe shumë të lëmuar, të lagët a me baltë, mbi të cilën njeriu, mjetet e udhëtimit a diçka tjetër nuk mund të qëndrojnë a e kanë vështirë të ecin, sepse shkasin; që nuk mund të qëndrojë vetë pa shkarë mbi një send tjetër. Rrugë (sipërfaqe, fushë) e rrëshqitshme. Dysheme e rrëshqitshme. Gurë të rrëshqitshëm në fund të ujit. Është bërë i rrëshqitshëm.
  • 2. Që lëviz nga vendi dhe shkon teposhtë herë pas here (për tokën). Tokë e rrëshqitshme. Vende të rrëshqitshme.