rrëshinoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RRËSHINOJ kal.

  • 1. Lyej me një lëndë që përmban rrëshirë ose dyllë, dhe e fërkoj derisa të lëmohet e të shkëlqejë (një dërrasë ose një orendi druri). Rrëshinoj tryezën (dollapin). Rrëshinoj parketin.
  • 2. I çaj lëvoren një druri halor që t'i kullojë rrëshira për ta mbledhur. Rrëshinoj pishën.