rrënjëzoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RRËNJËZOJ kal. bujq.

  • 1. Bëj që të lëshojë rrënjë një fidan ose një pjesë e një bime që përdoret për shumëzim. Rrënjëzoj një degë. Rrënjëzojnë shpatulla dhe këmbëza. I rrënjëzojnë në fidanishte.
  • 2. jokal. vet. veta III. Lëshon rrënjë, rrënjëzohet. Rrënjëzon bima. Rrënjëzon gjethja e mbjellë.