rrëndës

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RRËNDËS m.

  • Lëndë e thartë që nxirret nga mulla e qengjit ose e kecit dhe që zbutet në qumësht a në ujë për ta përdorur si farë për të zënë djathë; mullëz, farë djathi. Rrëndës qengji. Nxjerr rrëndësin. I hedh rrëndës. E pres qumështin me rrëndës.