rrëmore

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RRËMORE f.

  • 1. Vend thikë në faqe të malit, ku shket dheu e gurët; shkëmb thikë. Rrëmoret e malit. Ngjiten nëpër rrëmore.
  • 2. Shumicë gurësh që sjellin përrenjtë malorë me vete ose që rrëshqasin nga lart; vend i mbushur me gurë të tillë; dhe i shkarë e i thërrmuar. Po punohen edhe rrëmoret.