romantikë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ROMANTIKË f.

  • Ajo që të ngjall ndjenja romantike dhe të tërheq për diçka të lartë e fisnike; vështrimi romantik i botës e i njerëzve, që shfaqet në një vepër a në një punë. Romantika e punës (e luftës, e shkencës). Romantika e vendit (e fshatit). Romantika në natyrë (në art). Romantika e ditëve tona. Romantika revolucionare.