romak

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

ROMAK m. hist.

  • Qytetar i Romës së lashtë ose i Perandorisë së lashtë të Romës. Legjionet e romakëve.

ROMAK mb. hist.

  • Që lidhet me Perandorinë e lashtë të Romës ose me qytetarët e saj, që është karakteristik për Perandorinë e lashtë të Romës ose për qytetarët e saj, i Romës ose i romakëve të lashtësisë; që është krijuar nga romakët e lashtë. Perandoria Romake. Bota romake. Pushtimet romake. E drejta romake. Arti romak. Sundimi romak.
  • Shifrat romake shenjat e numrave (I, II, III, IV, X, C etj.), që janë të ndryshme nga shifrat arabe dhe që përdoren zakonisht në vend të numërorëve rreshtorë.