ritransmetues

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RITRANSMETUES m. radio.

  • Aparat që merr një valë radioje ose televizioni dhe e përforcon për ta dërguar më larg. Ritransmetues i fuqishëm. Ritransmetues i radios (i televizionit). Vendos (përdor) një ritransmetues.

RITRANSMETUES mb. radio.

  • Që shërben për të ritransmetuar; që bën ritransmetim. Aparat ritransmetues. Radist ritransmetues.