rishtar

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

RISHTAR m.

  • 1. Ai që është i ri në një punë a detyrë dhe që ende nuk ka përvojë, fillestar, i ri. Është rishtar në zanat.
  • 2. fet. Ai që sapo ka veshur rrobën fetare dhe që shërben në një manastir për një periudhë prove derisa të bëhet murg (në vendet ku vepron kisha e krishterë).