ring

Nga Wiktionary

RING m. sport.

  • 1. Shesh katërkëndësh, i ngritur dhe i rrethuar me tri radhë litarë, në të cilin bëhen ndeshje boksi. Ring boksi. Litarët e ringut. U ngjit (doli, u ndeshën) në ring. Në mes të ringut.
  • 2. Boksi. Ringu profesionist. U largua nga ringu.