rikrijoj

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

RIKRIJOJ kal.

  • 1. Krijoj përsëri, rindërtoj diçka të prishur a të zhdukur. Rikrijoj ushtrinë (partinë). Rikrijoj një figurë (një skenë). Rikrijoj me mend.
  • 2. Mishëroj në një vepër artistike ngjarjet dhe pamjet e jetës. Rikrijoj në vepër (në tablo).