ricin

Nga Wiktionary
Versioni i datës 26 prill 2017 09:24 nga OctraBot (diskuto | kontribute) (Bot: Cleaning up old interwiki links)
(ndrysh) ← Version më i vjetër | shikoni versionin e tanishëm (ndrysh) | Version më i ri → (ndrysh)
Jump to navigation Jump to search

RICIN m. bot.

  • Bimë barishtore ose shkurre e vendeve të ngrohta, me gjethe të mëdha e me bisht të gjatë dhe me lule në trajtë vileje, nga farat e së cilës nxirret një vaj që përdoret në industri ose në mjekësi si bar për të dalë jashtë. Bima e ricinit. Farat e ricinit. Vaj ricini.