ricin

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RICIN m. bot.

  • Bimë barishtore ose shkurre e vendeve të ngrohta, me gjethe të mëdha e me bisht të gjatë dhe me lule në trajtë vileje, nga farat e së cilës nxirret një vaj që përdoret në industri ose në mjekësi si bar për të dalë jashtë. Bima e ricinit. Farat e ricinit. Vaj ricini.