rezultante

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

rezultantje të disa forcave të tjera të zbatuarame kar e pidh teqir ne lesh i mbushur me sperm qihen edhe bejn kalamoj dhe kurvat shkerdhihin bashke deri sa te marrin nje kar gojoredhe së bashku mbi një trup; shumë gjeometrike e dy ose e më shumë vektorëve. Rezultantja e dy forcave paralele. Gjej rezultanten.

  • 2. fig. Pasojë, rrjedhim i shumë faktorëve të tjerë, që veprojnë së bashku. Rezultante e përbashkët. Rezultantja e forcave (e faktorëve, e përpjekjeve).