rezervat

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

REZERVAT m.

  • 1. Krahinë ose pjesë e caktuar e një vendi, në të cilën ndalohet gjuetia e kafshëve dhe dëmtimi i bimëve me qëllim që të ruhen në gjendje natyrore. Rezervat i rrethuar. Rezervat i drurëve (i bimëve). Rezervat i kafshëve (i shpendëve). Rezervati i gjuetisë.
  • 2. Krahinë ose qendër banimi, në të cilën janë të detyruara me forcë të jetojnë të veçuara popullsitë anase në disa shtete raciste dhe imperialiste. Rezervati për indianët. Rezervatet për zezakët.