revolucionarizoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

REVOLUCIONARIZOJ kal.

  • 1. Zhvilloj e ngre në një shkallë më të lartë frymën e mënyrën revolucionare të punës në çdo fushë të veprimtarisë e të jetesës, me qëllim që të zhduket çdo mbeturinë e huaj e së kaluarës, të sigurohet ecja e pandërprerë në rrugën e revolucionit socialist dhe të shmanget rreziku i rivendosjes së kapitalizmit; i fut frymën revolucionare, e bëj më revolucionar. Revolucionarizojmë partinë (pushtetin). Revolucionarizojnë njerëzit (ushtrinë, rininë). Revolucionarizojnë ndërgjegjen. Revolucionarizojnë metodën (stilin, punën). Revolucionarizuan shkollën.
  • 2. E shndërroj në mënyrë rrënjësore e të thellë, e bëj të zhvillohet në një mënyrë cilësisht të re. Revolucionarizojnë prodhimin. Revolucionarizojnë artin (letërsinë).