revani

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

REVANI f. gjell.

  • Ëmbëlsirë që bëhet me miell, me gjalpë, me vezë e me sheqer dhe që, pasi piqet në furrë, zakonisht mbytet me sherbet; një copë nga kjo ëmbëlsirë. Revani me kos. Tepsi me revani. Bëj një revani. Ha një revani.
  • Ka (kërkon të ketë) njërën dorë në bakllava dhe tjetrën në revani përb. shih te DOR/Ë,~A.