reumatizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

REUMATIZËM m. mjek.

  • Sëmundje që shfaqet në kyçet e gjymtyrëve, në muskuj ose në pjesë të tjera të trupit dhe që shoqërohet me dhimbje, me të therura dhe me ënjtje. Reumatizëm i fortë (i rëndë). Reumatizëm në gju (në kyçe). Vuan nga reumatizmi.