reshme

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RESHME f. vjet.

  • 1. Lloj jeleku i zbukuruar me para të verdha metali, që mbanin më përpara nuset e reja. Reshme nusesh.
  • 2. vet. Zbukurime metali (monedha bakri, argjendi etj.), të kapura në zinxhir, që varnin mbi jelek e në kraharor nuset dhe që tringëllonin kur ecnin; stringla.