rentier

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RENTIER m.

  • 1. Ai që jeton me të ardhurat nga renta ose me përqindjet nga një kapital dhe pa punuar (në shoqërinë kapitaliste). U bënë rentierë.
  • 2. si mb. ~, ~E. Që jeton me të ardhurat nga renta. Borgjezia rentiere.