rentabël

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

RENTABËL mb. ek.

  • Që jep të ardhura, të cilat mbulojnë shpenzimet e prodhimit dhe sigurojnë një farë fitimi, që sjell fitim, që ka leverdi. Ndërmarrje rentabël. Ekonomi rentabël. Industri (bujqësi) rentabil. Ndërtime rentabël. E bëj sa më rentabël. Është mjaft (shumë, pak) rentabël.