relativitet

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RELATIVITET m. libr.

  • Vetia e asaj që është relative, të qenët relativ; vartësia e diçkaje nga një madhësi tjetër ose nga dukuri, kushte e rrethana të tjera. Relativiteti i njohjes. Parimi i relativitetit. Teoria e relativitetit. fiz. teori mbi lidhjet materiale të sendeve e të dukurive, sipas së cilës ligjësoritë e hapësirës dhe të kohës varen nga lëvizja e materies, duke e marrë lëvizjen brenda një sistemi të caktuar.