rekuizitë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

REKUIZITË f. teatër.

  • Tërësia e sendeve që janë të nevojshme për të dhënë një shfaqje ose për të bërë një film (me përjashtim të skenës dhe të veshjeve të aktorëve); vendi ku mbahen e ruhen këto sende. Rekuizitë e rëndë tryezat, krevatet etj. Rekuizita e teatrit (e ansamblit). Rekuizita e shfaqjes. Përgatitja e rekuizitës. Hyn në rekuizitë.