reformist

Nga Wiktionary

REFORMIST m.

  • Pasues i reformizmit, përkrahës i reformave të pjesshme dhe kundërshtar i luftës revolucionare. Reformist borgjez (i djathtë).

REFORMIST mb.

  • Që ndjek dhe që përkrah vijën politike të reformizmit; që vepron ose që bëhet sipas rrugës së reformizmit, i reformizmit. Politikë (rrugë, vijë) reformiste. Parti (organizatë) reformiste. Teza (kërkesa, pikëpamje, parulla) reformiste. Program (qëndrim) reformist. Me rrugë reformiste.