reformator

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

REFORMATOR m.

  • Ai që përpunon, përgatit dhe vë në jetë një reformë; ai që punon dhe lufton për të bërë ndryshime të thella a të gjera në jetën politike e shoqërore. Reformator i shquar. Reformator i ligjeve (i zakoneve). Reformator i një shteti. Reformator i shkrimit.