Jump to content

rebel

Nga Wiktionary

REBEL m.

  • 1. Ai që nuk i bindet një pushteti dhe që ngre krye kundër tij; kryengritës i paorganizuar (zakonisht në vendet me sistem shtypës e shfrytëzues).
  • 2. bised. Fëmijë ose i mitur që është i pashtruar, që nuk bindet dhe nuk dëgjon më të mëdhenjtë.
  • 3. si mb.~, ~E. Që nuk i nënshtrohet një pushteti ose një autoriteti dhe ngre krye kundër tij; i pabindur, i panënshtruar. Klikë rebele. Ushtri rebele. Shpirt rebel.