ravijëzim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RAVIJËZIM m. th.

  • 1. Veprimi sipas kuptimeve të foljeve RAVIJËZOJ, RAVIJËZOHET. Ravijëzimi i truallit. Ravijëzimi i tipareve. Ravijëzimi i figurave.
  • 2. Vijat që kufizojnë një send dhe që japin përfytyrimin për trajtën e tij, ajo që është ravijëzuar, përvijim. Ravijëzim i përgjithshëm (skematik).