raportor

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

RAPORTOR m. gjeom.

  • Mjet në trajtën e një gjysmërrethi me perimetër të shkallëzuar, që përdoret për matjen dhe për ndërtimin e këndeve; matës këndesh. I hedh këndet në letër me raportor.