Jump to content

ramazan

Nga Wiktionary

RAMAZAN m. fet.

  • Një muaj i caktuar në vit, gjatë të cilit besimtarët myslimanë, sipas paragjykimeve fetare, nuk hanë dhe nuk pinë nga agimi deri në të ngrysur (në vendet ku vepron feja myslimanë). Muaji i ramazanit. Nuk mbajnë ramazan. E prishën ramazanin. Kishte ramazan (ishte me ramazan) agjëronte.