rakitizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RAKITIZËM m. mjek.

  • Sëmundje e fëmijëve, që shfaqet me shtrembërimin dhe zhvillimin e dobët të eshtrave për shkak se organizmit i mungojnë disa lëndë minerale (kripërat e gëlqeres, vitamina D). Vuan nga rakitizmi.