radium

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

RADIUM m. kim.

  • Metal shumë radioaktiv, me ngjyrë të bardhë të ndritshme, që nxirret nga disa minerale të uraniumit dhe që përdoret në mjekësi, për rrezatime etj. (simboli Ra).