radiovalë

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

RADIOVALË f.

  • Valë elektromagnetike që përhapet në hapësirë dhe që përdoret për qëllime të ndryshme në radioteknikë ose që vjen nga trupat qiellorë. Radiovalë kozmike. Gjatësia (shpejtësia) e radiovalëve. Përhapja e radiovalëve. Marrja (kapja) e radiovalëve.