radiondërlidhje

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

RADIONDËRLIDHJE f.

  • Ndërlidhja e disa pikave me anë të valëve të radios, dhënia dhe marrja e njoftimeve dhe e sinjaleve me anë të radios. Radiondërlidhje me tokën (me detin, me ajrin). Stacioni (shërbimi) i radiondërlidhjes. Teknika e radiondërlidhjes. Ndërprerja e radiondërlidhjes. Vendos radiondërlidhjen.